Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου σωματος μαλλιων | for Velentine's day (Collab post)


 Hello Girls ^_^
Ολα καλα???? 
Πλησιαζει λοιπον και φετος η μερα του Αγιου Βαλεντίνου
και αποφασισαμε με τις υπολοιπες beauty blogger 
απο την Κοζάνη να κανουμε collab posts 
(θα βαλω τα link στο τελος της αναρτησης για να τα δειτε)
για τον Αγιο Βαλεντινο με ξεχωριστο θεμα η κεθεμια
πχ χτενισμα , δωρα , μακιγιαζ, νυχια κλπ
που ολα μαζι ομως θα συμπληρωνουν μια ολοκληρωμενη εμφανιση
καταλληλη για αυτη τη μερα!
Εγω επελεξα να κανω ενα post σχετικο με περιποιηση
στο σπιτι , πριν το ραντεβου!
Ξεκιναμε!!!!
Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να περιποιηθείτε τον εαυτό σας για να πάτε στο ραντεβού πιο… θεά από ποτέ και να τον καταπλήξετε. Φροντίστε (αν έχετε χρόνο) να ξεκινήσετε τουλάχιστον μισή ώρα να ετοιμάζεστε από το συνηθισμένο σας χρόνο. Αυτό θα σας βοηθήσει σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, π.χ ένα λάθος στο μακιγιάζ ή τα μαλλιά ή να σας κάνουν ένα σημαντικό τηλεφώνημα που θα διαρκέσει αρκετά λεπτά, να μην σας “φάει” πολύτιμο χρόνο και τρέχετε πανικόβλητη.

Ξεκινάμε από το σώμα.   Αρχικά, θα πρέπει να έχετε αρκετό ζεστό νερό για να κάνετε ένα απολαυστικό μπάνιο. Μια καλή επιλογή (για να κρατήσει για πολύ ώρα το άρωμά σας) είναι να επιλέξετε αφρόλουτρο -και μετά κρέμα σώματος- του αρώματος που θα φορέσετε. Μια καλη επιλογη ειναι το λεγόμενο "μπάνιο της Κλεοπάτρας" το οποιο μπορειτε να το κανετε ως εξεις:
 • Απλώστε το μπουρνούζι σας, ελαφρώς αρωματισμένο με το άρωμά σας, πάνω στο καλοριφέρ ώστε να είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί.  • Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας, αφαιρώντας κάθε ίχνος μακιγιάζ. • Γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό. • Αν είστε κουρασμένη, διαλέξτε ένα αφρόλουτρο με μέντα, δυόσμο ή θαλασσινά φύκια. Αν είστε στρεσαρισμένη, επιλέξτε αφρόλουτρο με τριαντάφυλλο, οπότε μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα πολύχρωμα ροδοπέταλα. Αν είστε ιδιαίτερα νευρική, ρίξτε στη μπανιέρα μεγάλη ποσότητα από βρασμένο χαμομήλι μαζί με μια χούφτα από ξεραμένα λουλούδια χαμομηλιού. • Προσθέστε στο νερό ένα λίτρο γάλα. • Έφτασε η ώρα να βυθιστείτε στη μπανιέρα σας! • Σκεπάστε τα μάτια σας με μια ειδική μάσκα ματιών ή με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε βρασμένο, χλιαρό χαμομήλι. • Χαλαρώστε για τουλάχιστον ένα τέταρτο. • Αφού χαλαρώσετε αρκετά, σαπουνιστείτε απαλά με αυτά τα μοναδικά προϊόντα. Εφόσον κάνετε το μπάνιο σας, στη συνέχεια κάντε απολέπιση με ειδικό προϊόν ώστε να φύγουν τα νεκρά κύτταρα. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και πιθανόν θεωρείτε περιττό έξοδο την αγορά ενός απολεπιστικού προϊόντος μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι! Υπάρχουν πολλές συνταγές για… σπιτικό απολεπιστικό. Μπορείτε είτε να αναμίξετε ζάχαρη με μέλι είτε ζάχαρη με ελαιόλαδο ενώ φροντίστε η ποσότητα των δυο υλικών να είναι ίση μεταξύ τους.  • Ήρθε η στιγμή να βγείτε από τη μπανιέρα σας και να τυλιχτείτε με το εξίσου ευωδιαστό μπουρνούζι σας. • Αφού στεγνώσετε κάντε ένα ενεργητικό μασάζ με την κρέμα που ταιριάζει στο άρωμα που θα φορέσετε και στη συνέχεια απλώστε ένα ενυδατικό γαλάκτωμα. 
Μαλλιά.  Για να μην φριζάρουν τα μαλλιά σας μετά το σαμπουάν απλώστε ειδική μάσκα ή κρέμα. Και σε αυτήν την περίπτωση ελέω οικονομικής κρίσης μπορείτε με τα υλικά της κουζίνας να κάνετε τη δική σας μάσκα. Το πιο απλό και ανέξοδο είναι να απλώσετε ελαιόλαδο (με φειδώ) κατά μήκος των μαλλιών σας αποφεύγοντας τις ρίζες. Τυλίξτε με ζεστή πετσέτα και αφήστε τα για μισή ώρα. Μετά ξεβγάλτε με κρύο νερό (για να μην είναι θαμπά). Μια άλλη λύση είναι να αναμίξετε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Απλώστε το μετά το λούσιμο και μην το ξεβγάλετε!
Ας πάμε στο κεφάλαιο αποτρίχωση.  Τη μέθοδο της αποτρίχωσης θα την επιλέξετε εσείς ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας (διότι μια σκληρή τρίχα δε απομακρύνεται εύκολα με κρέμα αποτρίχωσης ή αφρό) και φυσικά με τις ιδιαιτερότητες του δέρματός σας αφού μπορεί να υπάρχουν θέματα αλλεργιών. Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιείτε νέο προϊόν αποτρίχωσης να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες και να κάνετε σε ένα πολύ μικρό σημείο ώστε να δείτε αν θα έχετε κάποια αλλεργική αντίδραση.
Για πάμε στην περιοχή του προσώπου… Εδώ έχουμε δουλειά. Καταρχάς, μετά το μπάνιο οι πόροι του προσώπου θα έχουν ανοίξει ωστόσο για καλύτερα αποτελέσματα καθίστε για μερικά λεπτάκια πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει και θα διαστώσετε πως μετά οι φραγμένοι σας πόροι θα έχουν μειωθεί σημαντικά. Στη συνέχεια κάντε και στο πρόσωπό σας απολέπιση βάζοντας ένα κουταλάκι ελαιόλαδο, ένα κουταλάκι ζάχαρη και ένα κουταλάκι κρέμας γάλακτος. Και σε αυτήν την περίπτωση οι κινήσεις θα είναι κυκλικές. Προσοχή: Αποφύγετε την περιοχή των ματιών και του λαιμού. Στη συνέχεια κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι βαμβακιού και ρίξτε πάνω του γαλάκτωμα. Αφού καθαρίσετε από πάνω προς τα κάτω με κυκλικές κινήσεις προς τα έξω και εφόσον έχει απομακρυνθεί το γαλάκτωμα απλώστε λοσιόν ή χαμομήλι χλιαρό που έχετε προηγουμένως βράσει καθώς έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Στην περίπτωση που θέλετε να κάνετε μάσκα στο πρόσωπο, μπορείτε να παραλείψετε το γαλάκτωμα. 
Θέλετε το μακιγιάζ σας να διατηρηθεί αψεγάδιαστο, ενώ παράλληλα το πρόσωπο σας να είναι λαμπερό και σφριγηλό; Μπορείτε να το πετύχετε με μία απλή μάσκα που βασίζεται στο πορτοκάλι και το μήλο και την οποία θα εφαρμόσετε πριν μακιγιαριστείτε.

  • Θα χρειαστείτε:
- Χυμό μισού πορτοκαλιού
- 1/2 Μήλο τριμμένο
- 1 Κουταλάκι του γλυκού μέλι
- Λίγες σταγόνες λεμόνι
- Ασπράδι ενός αυγού
Πάρτε ένα μπολ και ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν θέλετε, για καλύτερο ανακάτεμα, μπορείτε να το κάνετε και στο μούλτι.
Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας και αφήστε τη για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύντε τη με μπόλικο χλιαρό νερό και σαπούνι.
Το πρόσωπο σας είναι έτοιμο!
ήρθε η ώρα των νυχιών Καλύτερα να προτιμήσετε γαλλικό τόσο στο μανικιούρ όσο και στο πετικιούρ. Δίνει έναν αέρα κομψότητας στο στυλ σας. Αποφύγετε τα μακριά νύχια βαμμένα σε έντονες αποχρώσεις ειδικά αν είστε στα 20s γιατί δείχνει “μεγαλίστικο”.
Όσο για το μακιγιάζ επιλέξτε κάτι safe, που έχετε κάνει αρκετές φορές σε νυχτερινές σας εξόδους και έχετε αποσπάσει θετικά σχόλια. Αποφύγετε έντονα μάτια, χείλη, μάγουλα. Αν έχετε μαύρους κύκλους επιλέξτε κονσίλερ ελάχιστα ανοιχτότερο από το make up ενώ με ειδικό κονσίλερ καλύψτε κοκκινίλες και σπυράκια.
Ιδιαίτερη προσοχή δείξτε στο σχήμα του φρυδιού. Άλλωστε το έχουμε ξαναπεί: όμορφο το λεπτό περιποιημένο φρύδι αλλά το υπερβολικά λεπτό προσθέτει χρόνια κάτι που δε θέλουμε. 
Φορέστε το αγαπημένο σας άρωμα 
κάνοντας ένα “συννεφάκι” και περάστε μέσα από αυτό.
Επιλέξτε τα αγαπημένα σας ρούχα και παπούτσια
και ειστε έτοιμες για την έξοδο σας!
Εδω μπορειτε να δειτε και τα υπολοιπα posts:
Της Ελπίδας απο το Glittermeup 
Της Χριστίνας απο το Chic girl on the go
Της Ιωάννας και της Σοφίας απο το La vie en rose 
Της Ζωής απο το Zoi Loves...
Ελπίζω να περάσετε τελεια οτι κι αν κάνετε <3
Αυτα απο μενα!
ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ <3


2 σχόλια: